fbpx

Bittskinne mot tanngnissing

 

LAMBERTSETER TANNHELSE • OSLO

Bittskinne

En bittskinne brukes i behandlingen av kjeveledds- og tyggemuskelbesvær. Skinnen er ment å avlaste kjeveleddene og føre til avslapning i tyggemusklene. Dessuten vil den kunne beskytte mot uheldig tannslitasje.

Hva er tanngnissing?

Tanngnissing skjer vanligvis om natten og uten at man er klar over det. Tannpressing og gnissing kan føre til at tannhalsene blottlegges, at tennene slites ned og fyllinger går i stykker. Benet rundt tennene kan til og med løses opp.

Symptomer på tanngnissing

Mange er ikke klar over overbelastningen sin, mens andre har symptomer. Det kan dreie seg om smerter i rygg, skuldre, hode, øre og muskler, eller ømhet i tenner og kjeveledd. I blant kan det også innebære vanskeligheter med å gape eller lukke munnen, kjeveleddslyder eller låsinger.

Behandling av tanngnissing

Tannlegen kan ofte tidlig se problemer og tilby help. Den vanligste metoden for å beskytte og i blant behandle en pasient for tannpressing eller tanngnissing, er en bittskinne.

Hvordan fungerer skinnen?

Bittskinnen stabiliserer kjeven og avlaster kjeveleddene. Den kan også brukes for å forbedre funksjonen i tyggesystemet og bidra til at anspente kjevemuskler lettere slapper av. Dessuten beskytter den mot den slitasjen og belastningen på tennene som gnissingen forårsaker. Skinnen brukes vanligvis om natten.

Bestill tannlegetime

Her kan du bestille time hos oss. Fyll ut din info i skjemaet under, så skal vi gjøre det vi kan for at du skal få ditt ønsketidspunkt.

  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Vi tar kontakt for å bekrefte tidspunktet.

Akutthjelp i åpningstiden

Oppfølging av trygderettigheter

Spesialistsamarbeid, rask oppfølging

w

Regelmessig innkalling