fbpx

Proteser

LAMBERTSETER TANNHELSE • OSLO

Tannerstatninger

Det finnes flere typer tannerstatninger. Vi tilbyr blant annet proteser. Om du har behov for det, betyr det at du enten har mistet én eller flere tenner, eller at du har flere tenner som ikke kan reddes på andre måter, og må erstattes. I dette tilfellet går vi inn og fjerner hele tannen med tannroten.

Proteser

Proteser brukes til erstatning for alle, eller bare enkelte tenner. Protesene kan forankres til implantater eller til kjevekammen. Protesen kan være en permanent løsning, men kan også være en midlertidig løsning i påvente av implantatbehandling, eller annen fast løsning. Ved en ulykke, eller ved plutselig tanntap, kan en protese være aktuelt for en periode.

Om bruk og vaner

Det er en del faktorer som kan være lurt å tenke gjennom før man får en protese. Spesielt må en regne med å utfordres når det kommer til å lære seg å bruke sin protese på en tilfredsstillende måte. Både det å snakke og å spise med en avtakbar protese/gebiss kommer til å ta litt tid, men det skal også nevnes at de fleste protesebrukere får det til å fungere relativt hurtig.

Helprotese og delprotese

Helt tannløse kjever kan erstattes med helproteser, også kalt gebiss. Disse tilpasses individuelt til munnen til den enkelte. For de som får en protese, er det viktig å komme til tannlegen for å justere på protesen slik at den passer i munnen.

Midlertidig protese

Dette er noe vi lager til den som ønsker midlertidig tenner etter for eksempel trekking, der det er planlagt behandling med implantat. Ofte lages denne protesen på forhånd før man trekker tenner. Da heter det immediat protese. Denne protesetypen er midlertidig og ment til å brukes frem til endelig løsning kan lages ferdig.

Rebasering av protese

Rebasering betyr at alt basismaterialet i protesen byttes ut, men tennene erstattes ikke. En protese hviler på slimhinnene som ligger på toppen av det underliggende beinet. Når det underliggende beinet gradvis resorberes, noe som forekommer veldig individuelt, resulterer det i mangel på passform. Det vil da være en ugunstig belastning på protesen, noe som kan føre til protetiske brudd. I tillegg kan manglende passform forårsake protesestomatitt (en form for betennelse) og gnagsår.

Bestill tannlegetime

Her kan du bestille time hos oss. Fyll ut din info i skjemaet under, så skal vi gjøre det vi kan for at du skal få ditt ønsketidspunkt.

  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Vi tar kontakt for å bekrefte tidspunktet.

Akutthjelp i åpningstiden

Oppfølging av trygderettigheter

Spesialistsamarbeid, rask oppfølging

w

Regelmessig innkalling