fbpx

Fjerning av visdomstenner

 

LAMBERTSETER TANNHELSE • OSLO

Visdomstenner

Visdomstenner er tennene som er helt bakerst i munnen. De kan forårsake mye ubehag, om det ikke er plass til dem. De kommer som regel mellom 18-25 år, men noen opplever at de aldri kommer ut.

Smerter rundt visdomstannen

Med en gang du opplever smerter eller hevelse i området bakerst i munnen, bør du ta kontakt med tannlegen. Årsaken til smertene kan være infeksjon og kan gi feber, noe som bør behandles.

Før behandling

Vi vil ta røntgenbilde før behandlingen, slik at vi kan se hvordan tannen ligger. Røntgen er et viktig hjelpemiddel for å kunne oppdage eventuelle skader i god tid. Om visdomstannen forårsaker skade på tannen ved siden av eller vokser feil, anbefaler vi som oftest at den fjernes.

Etter behandlingen

Det er helt vanlig å ha noe smerter etter operasjonen, siden man har laget et sår, som naturlig nok må heles. Hevelse og gapesperre er helt vanlig. Da er det smertestillende som er løsningen.

Dårlig ånde

Mange opplever å få dårlig ånde når visdomstannen er på tur ut. Det har lett for å oppstå «lommer» mellom tannen og tannkjøttet, der det lett vil samle seg bakterier.

Om behandlingen

Behandlingen utføres alltid med lokalbedøvelse. Fjerningsmetoden er avhengig av hvordan tannen ligger. Enten kan den trekkes, eller så må den opereres ut. om det er lite plass er en mindre operasjon et raskere og sikrere alternativ. Etter tannen er fjernet, sys åpningen igjen med et par sting. Selve operasjonen er gjort på ca. 10-15 minutter.

Rengjøring og munnhygiene

Etter et kirurgisk inngrep i munnen er det viktig å holde sårområdet så rent som mulig. Etter kirurgiske inngrep i munnhulen kan man oppleve lett etterblødning det første døgnet. Børst tennene som vanlig i den ikke-opererte delen av munnen. Unngå å komme bort i det opererte området. Skyll med antibakterielt munnskyllevann (f.eks Corsodyl eller Klorhexidin Flux) 1 minutt morgen og kveld i 1 uke etter inngrepet.

Bestill tannlegetime

Her kan du bestille time hos oss. Fyll ut din info i skjemaet under, så skal vi gjøre det vi kan for at du skal få ditt ønsketidspunkt.

  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Vi tar kontakt for å bekrefte tidspunktet.

Akutthjelp i åpningstiden

Oppfølging av trygderettigheter

Spesialistsamarbeid, rask oppfølging

w

Regelmessig innkalling