fbpx

Snorkeskinne mot snorking

 

LAMBERTSETER TANNHELSE • OSLO

Snorkeskinne

Snorkeskinnebehandling mot søvnapnè og snorking er anerkjent og veldokumentert. Den blir foretrukket ved behandling av mild til moderat søvnapné og sosial snorking i de fleste land.

Hvordan får jeg tak i snorkeskinne?

Det må foreligge en diagnose før man kan få laget en snorkeskinne. For pasienter som er henvist fra sykehus eller for pasienter som tidligere er utredet for søvnapné trenger klinikken informasjon om diagnosen. Vi ønsker en kopi av søvnrapporten og/eller et sammendrag av denne. Av rapporten må sentrale registreringer fra søvnrapporten være med.

Hvem kan bruke snorkeskinne?

  • Pasienten må kunne skyve underkjeven frem mer enn 5 millimeter.
  • Pasienten må kunne åpne munnen mer enn 25 millimeter.
  • Pasienter som har mindre enn 8 tenner per kjeve, eller som har hel protese, kan ikke bruke snorkeskinne.
  • Pasienter som lider av myofacial dysfunksjon, kjeveleddsatropi eller fremskreden periodontitt, bør ikke bruke snorkeskinne.
  • Pasienter som har epilepsi, eller som lider av kronisk bronkitt og derfor hoster mye, kan ikke bruke snorkeskinne.

Hvordan fungerer skinnen?

Snorkeskinnen åpner luftveiene ved at underkjeven skyves fremover og hindrer tungen og den myke delen av ganen i å tette luftveiene. Man får mer volum bak i halsen, puster lettere og får mer oksygen. Skinnen stabiliserer kjeven og avlaster kjeveleddene. Den kan også brukes for å forbedre funksjonen i tyggesystemet og bidra til at anspente kjevemuskler lettere slapper av. Dessuten beskytter den mot den slitasjen og belastningen på tennene som gnissingen forårsaker. Skinnen brukes vanligvis om natten.

Hvem har glede av snorkeskinne?

De fleste som er plaget av snorking vil ha glede av snorkeskinne. Snorking kan også plage andre. Skinnen kan derfor være en fordel også for din partner.

Hvordan lages skinnen?

Tannlegen tar et avtrykk av over – og underkjevetennene. Avtrykket sendes til en tanntekniker som lager skinnen. Den blir siden individuelt tilpasset etter graden av snorking og søvnapné. Oppfølging og etterkontroll skjer hos tannlegen og eventuelt på et søvnsenter.

Snorkeskinne søvnapnéskinne

Bestill tannlegetime

Her kan du bestille time hos oss. Fyll ut din info i skjemaet under, så skal vi gjøre det vi kan for at du skal få ditt ønsketidspunkt.

  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Vi tar kontakt for å bekrefte tidspunktet.

Akutthjelp i åpningstiden

Oppfølging av trygderettigheter

Spesialistsamarbeid, rask oppfølging

w

Regelmessig innkalling