fbpx

Rotfylling av
tenner

LAMBERTSETER TANNHELSE • OSLO

Rotfylling

En rotfylling er løsningen, om man har fått et så stort hull at nerven er blitt skadet. Man får en infeksjon og føler ofte smerter som sprer seg til kjevebeinet, og rundt tannrøttene.

Om behandlingen

Å rotfylle en tann er i mange tilfeller den eneste måten å redde en tann på, med mindre du fjerner den helt og setter inn et implantat. Dersom du har et hull som går helt inn til tannens nerve, eller om du får en betennelse eller skade i nerven som resulterer i at nerven dør, må tannen rotfylles for å kunne beholdes.

Under behandlingen

Behandlingen vil utføres over flere tannlegebesøk. Når man rotfyller en tann, er det vanlig at man har en midlertidig fylling i en periode. Fyllingen skal hindre bakterier å komme til under behandlingen. Det er viktig å ta hensyn til at midlertidige fyllinger ikke er like sterke som en vanlig fylling, derfor må det vists forsiktighet ved tygging. Vi anbefaler å vente 1 time med å spise etter fyllingen er satt inn.

Smerter og hevelse

Når man renser en tann med infeksjon, kan bakteriebalansen forskyves slik at det oppstår smerter og hevelse. Noe smerter etter utrensing er normalt, men hvis det er tegn på infeksjonsspredning kan antibiotika være nødvendig. Ta kontakt om du opplever dette. Selv om det ikke har oppstått en infeksjon, vil det kunne være smerter i etterkant. Dette er normalt og vil vanligvis gå over etter noen dager.

Hva koster rotfylling?

Rotfylling er teknisk vanskelig, tidkrevende, krever høy nøyaktighet og strekker seg ofte over flere tannlegebesøk. I tillegg kommer kostnaden med å bygge opp igjen tannen. Du vil derfor kunne få et skriftlig kostnadsoverslag av hos i forkant av behandlingen. Vi opererer med en startpris. Se vår prisliste for priser.

Bestill tannlegetime

Her kan du bestille time hos oss. Fyll ut din info i skjemaet under, så skal vi gjøre det vi kan for at du skal få ditt ønsketidspunkt.

  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Vi tar kontakt for å bekrefte tidspunktet.

Akutthjelp i åpningstiden

Oppfølging av trygderettigheter

Spesialistsamarbeid, rask oppfølging

w

Regelmessig innkalling