fbpx

Tannkroner og tannbroer

 

LAMBERTSETER TANNHELSE • OSLO

KRoner og broer

Manglende tenner kan være både estetisk skjemmende, og gi vanskeligheter med å tygge og snakke. En manglende tann vil også føre til at kjevebenet svinner, og at leppe og kinn synker inn.

Tannkroner

I noen tilfeller hender det at tannen er så ødelagt at det er vanskelig å få lagt en god fylling som varer lenge. Det kan være at det ligger en stor fylling der fra før, at det er et stort kariesangrep i tannen, at tannen er slitt eller at det har falt ut et stort stykke av tannen. Da er en krone et godt alternativ.

Hva er en tannkrone?

En krone ser ut som en ordentlig tann, men den er fremstilt av kunstig materiale. Kronen både føles, og ser naturlig ut. Kronen framstilles i samarbeid med en tanntekniker, og festes av tannlegen til den gjenværende tannen, med en sement. Vi bruker fortrinnsvis helkeramiske kroner som blir limt fast til tannen. Det finnes flere typer tannkroner. Hvilken type som brukes avhenger av pasientens situasjon.

Tannbroer

En tannbro består av en porselensstruktur som innbefatter flere sammenhengende tenner. Tennene ved siden av slipes ned og brukes som forankringer. Før nedslipingen starter, må det vurderes om nabotennene alene kan brukes.

Er tannbroer for alle?

En forutsetning for å kunne benytte broer er at pasienten har noen sterke tenner igjen i munnen. Dersom de har dårlige røtter eller det er dårlig feste til tannen, må flere tenner inkluderes.

Bestill tannlegetime

Her kan du bestille time hos oss. Fyll ut din info i skjemaet under, så skal vi gjøre det vi kan for at du skal få ditt ønsketidspunkt.

  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Vi tar kontakt for å bekrefte tidspunktet.

Tannkroner og tannbroer

Hjem » Tjenester » Tannkroner og tannbroer

Tannkroner og tannbroer

Hjem » Tjenester » Tannkroner og tannbroer

Tannkroner og tannbroer

Hjem » Tjenester » Tannkroner og tannbroer

Akutthjelp i åpningstiden

Oppfølging av trygderettigheter

Spesialistsamarbeid, rask oppfølging

w

Regelmessig innkalling